Сянката (2015)

Share on Facebook

История за Христо, успял мъж, в разцвета на силите си, който уморен от стреса и конфликтите , търси усамотение в планината. Вместо това, той претърпява инцидент, след който среща загадъчни непознати, и мистериозно момиче, което сякаш крие нещо от него. Това, което се случва в планината ще промени Христо завинаги.
Жанр: Мистерия

1780149_369425269897215_7010886358089263595_oГлавни актьори: Стоян Руменин, Анна Пелтекова, Антон Трендафилов,
Емил Стефанов, Петринел Гочев, Ставри Фотев, Стоян Цветков, Юлиян Караджов
Режисьор: Нено Маринов
Оператор: Добрин Кашавелов
Сценарист: Нено Маринов
Монтаж: Нено Маринов
Сценограф: Антоанета Костова
Звук: LP Studio
Музика: Бalkansky, Yann Rumenin
Екип: 1 ас. режисьор – Пламена Гиргинова, ас. оператор – Валентин Атанасов
Продуцент: Нено Маринов, Виктор Димчев

Място на снимки: Стара Планина, България

Интересни истории около реализацията на филма:
Филмът Сянката е заснет през есента на 2014, високо в Балкана, в района на Райското пръскало и хижа Рай, а интериора е заснет в хижа Дерменка, също в Национален парк Централен Балкан.
Екипът минава пътя oт местността „Паниците” край Калофер, до местноста Рая пеша, част от техниката е транспортирана с коне, като снимките започват със самото изкачване.
При въздушните снимки, мултикоптерът с който работи екипа загубва мощност първо на единия, после на втория мотор и пада, връщайки се от единствения си за деня полет на около 100 метра , в гората до хижата. По здрач. Все пак, екипът успява да намери дрона, разбит на части, а самата камера е счупена. За щастие, на картата в камерата има записан файл, който обаче не може да бъде копиран. В крайна сметка проблемът е решен, след като от Panasonic зпращат програма, с която могат да яе възстановят повредения файл.
По интересното е, че „криейки” се от камерата на дрона, зад някакви скали продуцентът открива паметна плоча, на загинала на това място жена, на която пише „Обичай България!”, което странно кореспондира със сюжетна линия във самия филм, без създателите му да имат представа за това, предварително.
В следващата серия снимки, на хижа Дерменка, елкипът създава здрави връзки помежду си. Един от актьорите – художникът, склуптор и театрален режисьор Петринел Гочев открива в лицето на актьорът с главна роля във филма Стоян Руменин човеkът, който ще започне да пише музика за следващите му представления. Всъщност Стоян създава музика под псевдонима Yann Rumenin, която е част от саундтрака и на самия филм „Сянката” заедно с парчето Dub на Бalkansky. Tворби на Yann Rumenin могат да бъдат чути в soundcloud.com и в постановките на Гочев – Жана Д’арк. В момента двамата работят върху следващия си проект – „Том Сойер